AEGEE-Utrecht vs het Coronavirus

In verband met het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt om alle activiteiten (inclusief de borrels) af te gelasten tot 20 mei. We vinden dit heel erg jammer en proberen voor zoveel mogelijk vervangende online activiteiten te zorgen, zodat we samen de quarantaine tijd doorkomen. 

Online activiteiten!

Doordat fysieke activiteiten niet meer kunnen doorgaan, worden er elke weer een aantal vervangende activiteiten geregeld. Er wordt bijvoorbeeld elke dag een black story geplaatst waarbij leden samen een mysterie ontrafelen en ook wordt er elke dag een "what do you meme" geplaats voor onze leden. Dit houdt in dat ze zelf een caption verzinnen onder een van de vele borrel/activiteiten foto’s die wij hebben verzameld in de afgelopen jaren.
 
Onze vaste borrel op woensdag kan helaas niet meer fysiek doorgaan.Toch houdt dit ons niet tegen om alsnog te borrelen. Elke woensdag wordt er online geborreld in verschillende thema’s. Zo hebben wij al een kroegentocht in een Habbo Hotel gedaan, zijn er verschillende pubquizes en spelletjesavonden geweest en zo hebben een retro party gehad.
 
Omdat afwisseling in deze tijden erg fijn is, zijn er wekelijks extra activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een online ganzenbord in teamverband, workshops over bijvoorbeeld AEGEE-Europa en klimaatverandering, een doorlopende crazy 88, een just dance battle en verschillende filmavonden. 
 
Niet alleen AEGEE-Utrecht past zich aan, ook AEGEE-Europa is overgeschakeld op online activiteiten. Door middel van goed contact via een een quarantaine Facebook groep voor alleen AEGEE leden uit heel Europa, worden er veel activiteiten georganiseerd om contact te blijven houde en nieuwe contacten te leggen.
 
Doordat binnen zitten voor niemand fijn is, heeft een van onze commissies de een lijst met 'must see films' gemaakt die je hier kan vinden.
 
Onze leden kunnen via de Facebook pagina meer informatie vinden over wekelijkse activiteiten en hier ook zelf inbreng in hebben via een formulier dat ze kunnen invullen.