European-Events

Binnen het AEGEE-netwerk worden veel verschillende soort activiteiten georganiseerd. Gericht op inhoud of niet, in de zomer of in de winter, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je weten wat er precies georganiseerd wordt? Kijk dan in de European Calendar.

Summer University

Summer University is misschien wel het populairste project van AEGEE. In de zomervakantie worden door heel Europa SU''s (Summer Universities) georganiseerd waar leden van AEGEE naartoe kunnen. Een SU is een soort vakantie georganiseerd door AEGEE leden van de desbetreffende stad waar je naartoe gaat. Hierdoor ontdek je de plekken die voor toeristen verborgen blijven en leer je meer over een land en de cultuur. Met een groep van tussen de 20 en 40 AEGEE leden uit heel Europa ben je verzekerd van de zomer van je leven. De ruim 70 Summer Universities hebben verschillende thema's. Enkele voorbeelden daarvan zijn: cultuur, taal, sport, milieu.

Agora

De Agora is de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van AEGEE-Europe. Vier dagen lang wordt er met tussen de 500 en 1000 AEGEE''ers uit heel Europa vergaderd over de huidige stand van zaken binnen AEGEE en gediscussieerd over de toekomstplannen. Tevens worden kandidaten voor Europese posities verkozen en doen projecten verslag van hun werk. In de avond is het tijd om alle serieuze zaken achter je te laten en samen met alle anderen een enorm feestje te bouwen. Het ideale evenement om AEGEE en heel veel van haar leden te leren kennen.

European Planning Meeting

Tijdens de European Planning Meeting (EPM) wordt er met ongeveer 300 AEGEEers gediscussieerd over de toekomst van AEGEE. Tijdens dit evenement wordt er gezamenlijk een nieuwe Action Agenda (het beleidsplan van AEGEE-Europe) geschreven. Ook is er ruimte voor thematiek. Aan de hand van workshops, discussies en presentaties wordt er aandacht besteed aan een actueel onderwerp. Eerdere onderwerpen waren bijvoorbeeld “Rusland en Europa” en de vluchtelingencrisis. Ook hier is het 's avonds weer tijd al het serieuze achter je te laten en er een feestje van te maken.

Network Meeting

Een network meeting is een evenement dat georganiseerd wordt in samenwerking met de Network Commission. Deze worden in de lente en herfst georganiseerd in diverse steden in Europa. Tijdens deze evenementen, met tussen de 20 en 50 deelnemers, worden er ervaringen uitgewisseld en workshops gegeven over uiteenlopende onderwerpen zoals project management, fundraising etc. Ook is er ruimte voor discussie en worden mogelijkheden tot samenwerking tussen locals besproken. Dit event is laagdrempelig: het duurt slechts een weekend, is ideaal als eerste event en is de ideale mogelijkheid om veel mensen te leren kennen.

European School

Non-formal education is belangrijk binnen AEGEE-Europe. Daarom worden er door het hele netwerk trainingen georganiseerd om leden vaardigheden aan te leren om zichzelf te ontwikkelen. Binnen AEGEE worden de meeste evenementen georganiseerd in samenwerking met de AEGEE Academy en/of projecten en commissies. Deze trainingen worden European Schools genoemd. Deze gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals project management, fundraising, training geven, public relations, etc. De European Schools worden gegeven door ervaren trainers en duren meestal ongeveer een week.

New Year's Event

Ieder land heeft zijn eigen tradities als het gaat om het inluiden van het nieuwe jaar. Daarom worden er over het hele netwerk New Year's Events georganiseerd. Lijkt het jou leuk om eens Oud & Nieuw te vieren in het buitenland? Wil je een keer iets anders dan oliebollen? Dan is dit evenement een goede gelegenheid om kennis te maken de tradities in andere landen.

Pre-event

Voor grote events zoals de Agora en de EPM worden er vaak pre-events georganiseerd. Dit zijn korte evenementen (tussen de 2 en 5 dagen) die plaatsvinden in de buurt van bijvoorbeeld een Agora of EPM. Een aanrader als je alvast mensen wilt ontmoeten en meer van het land wilt zien.

En nog veel meer...

De bovenstaande evenementen zijn voorbeelden van wat er zoal wordt georganiseerd binnen het AEGEE-netwerk. Maar er is nog veel meer! Nieuwsgierig wat er binnenkort georganiseerd wordt? Kijk dan op de European Calendar.