Bouwen aan je toekomst

Leer samenwerken, organiseren en leidinggeven in een dynamisch, internationaal team. In een wereld die steeds internationaler wordt, is die ervaring onmisbaar. Het staat ook nog eens goed op je CV; het internationale event dat je organiseert of je bijdrage aan grote Europese projecten. Daag jezelf uit! Liever klein beginnen? AEGEE-Utrecht heeft ook veel commissies op lokaal niveau waar je veel van kunt leren! Je persoonlijke groei is minstens net zo belangrijk als je studieboeken.

Leren van elkaar in Utrecht

Bij AEGEE-Utrecht kun je van alles leren. Samenwerken, begrotingen maken, vergaderingen leiden, een draaiboek opstellen, overleggen met sponsoren en het bedenken van originele activiteiten. Binnen AEGEE-Utrecht zitten alle jaarlagen bij elkaar in de commissie, zo kun je gemakkelijk van elkaar en leren en leer je op een leuke manier elkaar kennen!

Leren van elkaar in Europa

Op Europees niveau is er een gigantische organisatorische structuur waarin je actief kunt worden. Zo zijn er Commissions, Committees, Europese projecten en Working Groups, die altijd op zoek zijn naar gepassioneerde mensen die een bijdrage willen leveren. Er worden elk jaar meerdere grote evenementen georganiseerd waar AEGEE-leden vanuit heel Europa naartoe kunnen. Op deze manier kan je op een makkelijke manier ontzettend veel van elkaar en elkaars cultuur leren!

Cultural Exchange

Een van de belangrijkste doelstelling bij AEGEE is Cultural Exchange. Dit begrip lijkt abstract, maar hoe meer Europese vrienden je maakt, hoe meer je merkt dat je vooroordelen verdwijnen en begrip en waardering voor anderen groeien. Een hele waardevolle ervaring dus!

Activiteiten met maatschappelijke thema's

Ieder bestuur heeft jaarlijks belangrijke maatschappelijke thema's die zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld persoonlijk welzijn, mentale gezondheid en duurzaamheid. Daarom worden er jaarlijks verschillende workshops en thematische activiteiten georganiseerd om bezig te gaan met dit soort onderwerp en met je metgezellen meer te leren over jezelf en de maatschappij om ons heen.

In januari 2024 heeft het XXXVIIIe bestuur daarom een gezellige duurzaamheidsweek georganiseerd vol met zowel inhoudelijke als ludieke activiteiten om actief bezig te gaan met duurzaamheid en vergroening! Deze week is medemogelijk gemaakt door UFonds. 

Op de maatschappelijkeactiviteiten pagina staan verschillende maatschappelijke activiteiten weergegeven! Wil jij hier graag ook een activiteit plaatsen, mail dan naar info@aegee-utrecht.nl.