Commissies

Een commissie, vaak afgekort tot ‘cie’, is een groep leden van AEGEE-Utrecht die samen een event of activiteit organiseert. Ook hebben we commissies met een ondersteunende functie. In een commissie zitten is een leuke manier om (nog meer) nieuwe vrienden te maken in de vereniging en je kunt het ook nog eens op je cv zetten!

AcCie

Een commissie die gewoon alles mag organiseren wat ze willen, als het maar tof is. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Gaan we meedoen aan de batavierenrace? Een benefietconcert organiseren voor een goed doel of juist heel iets anders? Het kan allemaal en de AcCie bepaalt.

Almanakcie

Het zevende lustrumjaar is hier en dat betekent dat het weer tijd is voor Almanak! Deze commissie houdt zich bezig met het verzamelen van alle leuke, grappige en memorabele gebeurtenissen van de afgelopen 5 jaar, die gebundeld worden in een boek. Herinneringen die je, wanneer je later groot bent, nog eens even kan doorbladeren!

 

BorrelCie/SfeerBeheer

Wij zijn het Sfeerbeheer der AEGEE-Utrecht, ook wel bekend als de Borrelcie, ook wel bekend als een van de leukste commissies van de vereniging. Wij staan op de voor- en achtergrond van elke organiseren van elke borrel: wij komen als eerste aan en gaan als laatste weg. Wij luisteren naar jullie droevige gebroken hartjes aan de bar en wij draaien jullie favoriete slechte verzoeknummers. Wij schenken jullie shotjes, spoelen jullie glazen en, natuurlijk, voorzien wij jullie immer van het goudgele goed. Wij zijn pilsbazen van het hoogste kaliber. Wij zijn de ruggengraat van de vereniging! Echter, naast borrels gaat ons feest gewoon door: samen spelen wij spelletjes, maken wij podcasts, tikken wij pilsjes, en gaan wij samen op het illustrere SfeerBeheerWeekend waar menig sterk verhaal zijn oorsprong vindt. Het SfeerBeheer is een doorlopende commissie waar men meerdere jaren lid van blijft. SfeerBeheerders hebben dus altijd vrienden op de borrel. SfeerBeheerders kennen binnen no-time de rest van de vereniging. SfeerBeheerders weten altijd wat er speelt. Zie jij jezelf hier ook wel staan? Spreek dan een van de tappers aan! 

 

 

DramaCie/CultuurCommissie

Houd jij van cultuur, toneel, muziek en andere creatieve platformen? Lijkt het jou leuk om activiteiten met een cultureel randje te organiseren? Denk aan dagjes weg naar theatervoorstellingen, een schildercursus of een open podium, de mogelijkheden zijn eindeloos! Of zou je zelf kunst met de vereniging willen maken door het opzetten van een theaterstuk, flashmob of iets anders creatiefs? Dan is de dramacie/cultuurcie iets voor jou!

FoodCie

De FoodCie is de lekkerste commissie van AEGEE-Utrecht! Elke maand wordt er voor een klein prijsje een heerlijk 3-gangen diner gekookt. Met gerechten uit alle windstreken is het altijd weer een verrassing wat de FoodCie op tafel gaat zetten.

GalaCie

Als vereniging hoor je jaarlijks een gala te hebben en natuurlijk hebben wij dat. De GalaCie doet ieder jaar zijn best om de mooiste locatie te vinden en er een goed feestje van te maken. Het gala van afgelopen jaar werd georganiseerd samen met Amsterdam. Wil je inbreng in hoe het aankomende grootse gala eruit zal zien? Dan is deze commissie was iets voor jou!

Europacie

 

Wat AEGEE-Utrecht echt kenmerkend is wel haar mogelijkheid om op Europees niveau te shinen. Toch lijkt als nieuwkomer bij AEGEE het best lastig om dit te doen. De Europacie helpt hierbij! De Europacie maakt de Europese activiteiten laagdrempeliger door leuke themaborrels, feesten en andere activiteiten te organiseren met als achterliggend thema AEGEE-Europe.

Goededoelencie

Hij is terug van weg geweest! Deze commissie organiseert leuke activiteiten die bijdragen aan een goed doel. Of het met de vereniging samen een plogging tocht uitstippelen is, een dienstenveiling opzetten, een high tea met eenzame ouderen of iets anders goeds, het kan allemaal. Heb jij een passie voor andere helpen en draag jij graag een steentje bij aan de maatschappij? Doe dan mee met deze commissie!

GoCie

De GoCie zet zich in voor een goed doel! Ze verzinnen toffe manieren om geld in te zamelen voor iets waar zij zich voor willen inzetten, denk bijvoorbeeld aan een dienstenveiling en een benefietconcert. Laat je creativiteit los op deze leuke commissie!

Grenzeloos

Ook de naam van ons eigen magazine. Laat al je creativiteit los op ons verenigingsblad de Grenzeloos. Vertel jij de vetste verhalen, de geinigste grappen en de meest roerende roddels? Of ben jij hét designtalent dat we zoeken? Wordt dan ons nieuwste redactielid!

IntroCie

Wil jij verantwoordelijk zijn voor een van de meest memorabele events van een AEGEE’er? Ga dan in de introcie en organiseer het introkamp van A tot Z. Alleen de locatie staat vast, verder is alles mogelijk.

LedenweekendCie

AEGEE-Utrecht is jarig in mei, en dat gaan we vieren door een weekend lang met alle leden vakantie te vieren. Het ledenweekend is een ontspanningsweekend samen met je vereniging-genoten. Niet te veel doel en even ontsnappen aan de stress van het studeren, zoals vorig jaar op Ameland.

LentroCie

In het midden van het collegejaar krijgen wij altijd veel nieuwe leden erbij en die willen wij graag net zo goed verwelkomen als wij dat nu voor jullie doen. Daarom organiseert de LentroCie een introductie-week in de lente voor alle nieuwe leden die later in het jaar lid zijn geworden.

Lustrumreiscie

Het lustrumbestuur wilt dit jaar een super toffe lustrumreis neerzetten. En hierbij zijn natuurlijk super toffe mensen nodig. Heb jij ambitie om grote, onvergetelijke reizen neer te zetten? Doe dan nu mee met de lustrumreiscommissie!

LiftCie

De Liftcie organiseert meerdere weekenden per jaar waarbij er naar een geheime buitenlandse bestemming gelift moet worden. Vaak gaat dit in samenwerking met de AEGEE-local van deze stad. In deze stad wordt er voor de deelnemers ook een leuk programma samengesteld waardoor er kennis gemaakt wordt met de stad, de mensen en natuurlijk het nachtleven! Goedkoop, milieuvriendelijk en leuk!

SnowCie

Ski / snowboard vakantie? Ja! Apres-ski? Ja! Goedkoop? Jazeker! De SnowCie heeft nu een aantal skireizen georganiseerd en gaat het dit jaar nog een keer doen. Lijkt het je leuk om mee te helpen met de organisatie? Dan is dit zeker wat voor jou.

LustrumCie

Het is weer zover; het lustrum komt eraan! Volgend jaar vieren we ons 35-jarige bestaan. De LustrumCie zet zich in om van dit Lustrumjaar iets heel gaafs te maken!

NYECie

De NYEcie organiseert rondom Oud en Nieuw een paar dagen lang supertoffe activiteiten voor AEGEE'ers vanui heel Europa. Schaatsen, oliebollen bakken en eten, een geweldig nieuwjaarsfeest, het kan allemaal! Nog niks staat vast, dus heb jij vette ideeën voor dit event en lijkt het jou leuk om dit te organiseren? Dan is de NYEcie echt iets voor jou!

 

PromoCie

De Promocie zal dit jaar gaan zorgen voor spectaculaire filmpjes van grote activiteiten!  Daarnaast is er de mogelijkheid dat de Promocie gaat helpen met het promoten van bepaalde activiteiten die door andere commissies worden georganiseerd. Ook zal de Promocie verantwoordelijk zijn voor de promotie van AEGEE-Utrecht op open dagen van de HU en UU. Als laatste heeft de Promocie de webshop opgezet met de Webcie, waar ze toffe merch ontwerpen voor de leden!

ReisCie

Bij AEGEE-Utrecht reizen we natuurlijk. Naast de LiftCie is er ook de ReisCie. Zij gaan twee grotere reizen organiseren, namelijk de SupReis (waarvan de bestemming voor de deelnemers onbekend is tot net voor vertrek) en een compleet eigen bedacht idee. Ben jij hardcore skyscanner en booking.com expert? Dan komen jouw vaardigheden hier zeker goed van pas!

SportCie

De SportCie organiseert het hele jaar door leuke sportieve activiteiten. Kayakken door de grachter van Utrecht? Een paaldansworkshop? Een online Just Dance competitie? Het kan allemaal!

SUCie

Dit jaar organiseert AEGEE-Utrecht zelf zo’n toffe Summer University voor AEGEE leden door heel Europa! We gaan samenwerken met de leuke locals AEGEE-Heidelberg en AEGEE-Enschede om deze leuke vakantie te realiseren. Kijk bij het kopje Summer University onder AEGEE-Europe voor meer info!

UITCie

De UIT is het evenement om AEGEE-Utrecht in de spotlights te zetten en aan alle schattige eerstejaars duidelijk te maken hoe leuk we zijn. Heb jij creatieve ideeën om dit te doen? Van slushpuppies tot een rodeostier en een springkussen, niet is te gek om te zorgen dat AEGEE-Utrecht opvalt zodat iedereen ons kent en dat we volgend jaar weer toffe nieuwe leden hebben.

WAUWCie

Om de nieuwe leden beter kennis te laten maken met AEGEE, disputen, ouderejaars en Europa, worden elk jaar de introductieweken georganiseerd. Denk jij dat je de vrolijke hectiek van drie weken lang activiteiten coördineren aan kan? Dan is dit echt de commissie voor jou!

WebCie

Onze digitale engeltjes! Zij onderhouden de AEGEE-Utrecht website en zorgen dat alle andere computer-gerelateerde zaken op orde zijn. Daarbij is er sinds een paar weken een nieuwe website! Deze kan nog wel een nieuwe look gebruiken, dus als je graag de nieuwe website van een mooi design voorziet zit je ook helemaal op je plek bij de WebCie! Kan je web-programmeren, lijkt het je leuk om het te leren of wil je de nieuwe website een andere mooie look geven? Dan is dit zeker wat voor jou!