Commissies

Een commissie, vaak afgekort tot ‘cie’, is een groep leden van AEGEE-Utrecht die samen een event of activiteit organiseert. Ook hebben we commissies met een ondersteunende functie. In een commissie zitten is een leuke manier om (nog meer) nieuwe vrienden te maken in de vereniging en je kunt het ook nog eens op je cv zetten!

AcCie

Een commissie die gewoon alles mag organiseren wat ze willen, als het maar tof is. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Gaan we meedoen aan de batavierenrace? Een benefietconcert organiseren voor een goed doel of juist heel iets anders? Het kan allemaal en de AcCie bepaalt.

ArtCie

Houd jij van cultuur, toneel, muziek en andere creatieve platformen? Lijkt het jou leuk om activiteiten met een cultureel randje te organiseren? Denk aan dagjes weg naar theatervoorstellingen, een schildercursus of een open podium, de mogelijkheden zijn eindeloos! Of zou je zelf kunst met de vereniging willen maken door het opzetten van een theaterstuk, flashmob of iets anders creatiefs? Dan is de ArtCie iets voor jou! 

BorrelCie/SfeerBeheer

Wij zijn het SfeerBeheer der AEGEE-Utrecht, ook wel bekend als de BorrelCie. De naam SfeerBeheer is niet zomaar uit de lucht komen vallen, wij zijn namelijk de beheerders van de sfeer op de boot. Voor biertjes, shotjes, wijntjes en tosti’s kun je de hele avond bij ons aan de bar terecht. Ook als je (slechte) verzoeknummertjes hebt ben je bij ons aan het goede adres. Niet alleen achter de bar zijn wij actief, ook daarbuiten doen we dingen als vergaderen (lees: zuipen), zo af een toe een leuke activiteit en natuurlijk het jaarlijkse SfeerBeheerWeekend waar we verder niet veel over mogen zeggen. SfeerBeheer is een doorlopende commissie waar je meerdere jaren lid van blijft en zo dus een hechte band vormt binnen de commissie (en de vereniging!). Achter de bar zie je iedereen langskomen en ken je snel alle leden, en alle roddels natuurlijk. Zie jij jezelf hier ook wel staan? Spreek dan een van de tappers aan! 

 

 

ChariCie

 

De ChariCie houdt zich bezig met de organisatie van verschillende activiteiten om bewustzijn te creëren en om geld op te halen voor goede doelen. Dus wil jij ludieke acties bedenken om geld op te halen, dan is de ChariCie echt iets voor jou! 

ExchangeCie

Een Exchange is de perfecte manier om AEGEE’ers te leren kennen van een andere local. In twee weekendjes ga je samen super leuke activiteiten ondernemen en gezellig borrelen om zo een mooie band op te bouwen tussen de twee locals. Dus lijkt het je leuk om AEGEE’ers van een andere local Utrecht te laten zien en in ruil daarvoor ook een reisje bij een andere local te mogen maken? Dan moet je echt bij de ExchangeCie!

 

FoodCie

De FoodCie is de lekkerste commissie van AEGEE-Utrecht! Elke maand wordt er voor een klein prijsje een heerlijk 3-gangen diner gekookt. Met gerechten uit alle windstreken is het altijd weer een verrassing wat de FoodCie op tafel gaat zetten.

GalaCie

De GalaCie organiseert ieder jaar, je vermoedt het al, een gala! Dit jaar hebben wij dit samen mogen doen met AEGEE Amsterdam. Het thema van dit gala was 'sprookjes', maar dit kan ieder jaar weer verschillen, net als de locatie. Deze geweldig leuke commissie doet dus ieder jaar zijn best een super toffe avond neer te zetten vol muziek, hapjes en drankjes, mooie outfits, prachtige versiering en natuurlijk heel veel gezelligheid! 

 

Grenzeloos

Ook de naam van ons eigen magazine. Laat al je creativiteit los op ons verenigingsblad de Grenzeloos. Vertel jij de vetste verhalen, de geinigste grappen en de meest roerende roddels? Of ben jij hét designtalent dat we zoeken? Wordt dan ons nieuwste redactielid!

IntroCie

Introkamp; de start van een geweldige tijd bij AEGEE-Utrecht! Wil jij verantwoordelijk zijn voor dit memorabele weekend? Wil jij meedenken aan een leuk familiethema, waar alle leden voor altijd aan terug zullen denken? Kom dan bij de Introcie! 

KampeerCie

Deze commissie neemt jou helemaal terug naar de natuur. Met zijn zevenen organiseren wij reisjes in het binnen- en buitenland waar wij het bos in trekken, overleven met -6 graden, gezellig rond een kampvuur zitten en de wijde natuur verkennen. Ga jij mee met ons volgende reisje?

KingCie

 

De KingCie organiseert rondom Koningsdag een paar dagen lang supertoffe activiteiten voor AEGEE'ers vanui heel Europa. Rommelmarkten, tompoucen eten, een geweldig Kingsnight feest van Sfeerbeheer, het kan allemaal! Heb jij vette ideeën voor dit event en lijkt het je leuk de deelnemers kennis te laten maken met de Nederlandse stuenten- en fietscultuur? Dan is de KingCie echt iets voor jou!

LentroCie

In het midden van het collegejaar krijgen wij altijd veel nieuwe leden erbij en die willen wij graag net zo goed verwelkomen als wij dat nu voor jullie doen. Daarom organiseert de LentroCie een introductie-week in de lente voor alle nieuwe leden die later in het jaar lid zijn geworden.

LiftCie

De Liftcie organiseert meerdere weekenden per jaar waarbij er naar een geheime buitenlandse bestemming gelift moet worden. Vaak gaat dit in samenwerking met de AEGEE-local van deze stad. In deze stad wordt er voor de deelnemers ook een leuk programma samengesteld waardoor er kennis gemaakt wordt met de stad, de mensen en natuurlijk het nachtleven! Goedkoop, milieuvriendelijk en leuk!

MolCie

Een commissie die in het teken staat om er achter te komen wie de Mol is. In een weekend vol spellen, testen en executies moeten mensen erachter komen wie die Mol nou is. Laat je creativiteit de loop en organiseer een legendarisch weekend weg vol geheimen, mysteries, bondjes en plezier!  

 

PaparaCie

Hou jij nou zo van foto's maken dat je jezelf echt onderdeel van de paparazzi voelt? Dan is de PaparaCie iets voor jou!

ReisCie

Ben jij een echte reisfanaat en weet jij de beste deals te vinden voor de leukste bestemmingen? Dan pas jij perfect bij de reiscie. Deze commissie organiseert 2 reisjes in het jaar, de surpreis (waarvoor je een bestemming mag bedenken die voor de deelnemers onbekend blijft tot net voor vertrek), en de zomerreis waarmee we de zomervakantie inleiden met een super leuk weekje weg. Samen organiseer je super leuke activiteiten en ontdek je de cultuur, cuisine en nachtleven van nieuwe (of al bekende) steden.
 

SnowCie

Ski / snowboard vakantie? Ja! Apres-ski? Ja! Goedkoop? Jazeker! De SnowCie heeft nu een aantal skireizen georganiseerd en gaat het dit jaar nog een keer doen. Lijkt het je leuk om mee te helpen met de organisatie? Dan is dit zeker wat voor jou.

SportCie

De SportCie organiseert het hele jaar door leuke sportieve activiteiten. Kayakken door de grachter van Utrecht? Een paaldansworkshop? Een online Just Dance competitie? Het kan allemaal!

UITCie

De UIT is hét evenement om nieuwe studenten kennis te laten maken met onze fantastische vereniging. Een ranja-koe, popcornmachine, springkussen of cantus; niets is te gek om ervoor te zorgen dat AEGEE-Utrecht opvalt en volgend jaar weer allemaal leuke nieuwe leden heeft. Dus wil jij een uitgezonderde kans om hecht te worden met je commissiegenootjes en vind je het leuk om te plannen en te kletsen, dan is de UITCie zeker iets voor jou!

WAUWCie

Om de nieuwe leden beter kennis te laten maken met AEGEE, disputen, ouderejaars en Europa, worden elk jaar de introductieweken georganiseerd. Denk jij dat je de vrolijke hectiek van drie weken lang activiteiten coördineren aan kan? Dan is dit echt de commissie voor jou!

WebCie

Wij zijn de commissie die de website van AEGEE-Utrecht draaiende houdt. We onderhouden de website en verbeteren deze wanneer dit nodig is, hierbij kunnen we altijd hulp gebruiken. Hiervoor is natuurlijk wel enige technische kennis vereist, dus heb jij nou ervaring met (web)programmeren en wil je helpen om de website van AEGEE-Utrecht nog beter te maken? Kom dan bij de WebCie!

 

Werkgroep Inclusiviteit

De Werkgroep Inclusiviteit gaan zich inzetten om AEGEE-Utrecht inclusiever te maken. Wordt jij hier enthousiast van en heb jij ideeën voor het inclusiever maken van AEGEE? Kom dan bij de Werkgroep Inclusiviteit.

Werkgroep Sustainability

Reizen is over het algemeen niet de meest duurzame bezigheid. Maar als vereniging vinden wij duurzaamheid wel heel belangrijk! Wil jij aan de slag gaan met het verduurzamen van de vereniging en haar leden? Werk mee aan het organiseren van activiteiten, workshops en lezingen voor leden! In de week van 15 t/m 19 januari 2024 wordt een thematische week georganiseerd, volledig in het teken van duurzaamheid.

Werkgroep Eerstejaars

Voor eerstejaars is het verplicht om deel te nemen aan een commissie. De Werkgroep Eerstejaars ondersteunt het bestuur en blijft in contact met de eerstejaars. Wil jij (als eerstejaars) in de gaten houden of deze verplichting effectief is en een goede manier om actief te blijven binnen de vereniging? Join de werkgroep!  

AEGEE-Europe Initiative

Ben jij enthousiast over AEGEE-Europe? En wil je andere leden ook enthousiasmeren? Dan is het AEGEE-Europe initiative een super leuke werkgroep om bij te gaan! Deze club mensen bestaat exclusief uit Europees-actieve leden. En het doel is om te groeien, omdat meer mensen zullen zijn op het Europees niveau.

Commissie Tijdlijn

Iedere commissie heeft zijn eigen tijdlijn. De ene commissie is het hele jaar door druk met activiteiten organiseren. En de andere commissie is maar een bepaalde periode in het jaar bezig met het organiseren van een reis of een evenement. Deze commissietijdlijn geeft duidelijk weer wanneer in het jaar je druk bent met deze commissie.